Klauskite daktaro. Kuo ypatingi visiems įprasti žirneliai?

1. Ar tikrai hipoglikemiją galime laikyti diabeto priešprieša?
Laiškas daktarui: Daktare Unikauskai, su manimi dedasi keisti dalykai. Pavalgius, po kurio laiko užeina nesuvokiamas silpnumas, pila prakaitas, padidėja dirglumas. Maža to, tuo metu užeina didžiulis noras ką nors suvalgyti, nes atrodo, kad kitaip mirsiu. Girdėjau, kad taip gali būti dėl per mažo cukraus kiekio kraujyje. Taip pat girdėjau, kad tai gali būti diabeto pradžia. Bet kiek žinau, diabetas atsiranda nuo per didelio cukraus kiekio kraujyje, o ne per mažo. Esu visiškai pasimetusi. Daktare Unikauskai, kas man yra?
2. Kuo ypatingi visiems įprasti žirneliai?
Remiantis neoficialia statistika, žirniai ir vyšnios patenka į dažniausiai vagiamų daržovių ir uogų sąrašą. Ko gero, kiekvienas vaikystėje bent kartą šių gėrybių yra sliūkinęs į kaimyno daržą ir tikrai ne dėl nepritekliaus, o dėl to saldaus noro pasiraškyti “skanesnių” sodo ar daržo gėrybių. Su Amžiumi tas nenumaldomas vyšnių ir žirnių troškimas mažėja, ir, turiu pasakyti, visai be reikalo. Apie vyšnias šiandien nekalbėsime, tačiau apie žirnius papasakosiu tiek, kad vėl užsimanysite jų pasilukštenti čia ir dabar.

Paieškos rezultatai