„Kuršėnų“ vyniotinis yra labai minkštas, saldus varškės desertas, kuris tinka prie kavos ir prie arbatos bet kokia proga“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ sako šį skanėstą ruošusi vilnietė Jurgita Vilkaitė.
Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti kitaip, tačiau J. Vilkaitė teigia, kad „Kuršėnų“ vyniotinis visiškai nesudėtingas, gaminamas iš paprastų produktų ir tikrai pavyks kiekvienam. Tiesa, užsimanius namie iškepti šį skanumyną, prireiks kantrybės – patariama jį ruošti vakare, o ragauti tik kitą dieną.
„Jį reikia palaikyti šaldytuve, kad sustingtų. Bet yra visokių triukų. Galima biskvitą karštą dėti į šaldytuvą ir atšaldyti“, – atskleidė vyniotinio recepto autorė J. Vilkaitė.

Ji pridūrė, kad labai svarbi vyniotinio dalis yra ir kremas. O pirmą kartą kepantiems „Kuršėnų“ vyniotinį nemenku iššūkiu gali tapti jo suvyniojimas.
„Kuršėnų“ vyniotinio tešlai reikės:
4 kiaušinių
50 g cukraus
150 g miltų
50 g aliejaus
50 g pieno
„Kuršėnų“ vyniotinio įdarui reikės:
180 g minkšto sviesto
180 g varškės
25 g cukraus (2 šaukštai)
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
150 g kondensuoto pieno (0,5 indelio)
Gaminimo ir vyniojimo būdas – laidos įraše:
Primename, kad vyksta populiariausio „Beatos virtuvės“ torto rinkimai LRT feisbuko paskyroje – čia už labiausiai patikusį kepinį galima atiduoti savo balsą spaudžiant ant jo nuotraukos „patinka“.
Birželio mėnesį buvo galima balsuoti už rudens, liepą – už žiemos, o rugpjūtį – už pavasario sezono tortus. Sezonų nugalėtojais taps daugiausiai „patinka“ gavę kepinių autoriai.
Rugsėjį iš šių trijų bus renkamas geriausias metų tortas. Juo taip pat taps tas, kuris surinks daugiausiai „patinka“. Konkurso dalyvių ir nugalėtojų laukia „Beatos virtuvės“ prizai.
Pradžiuginsime ir balsuojančius už geriausią kepinį. Laimingieji bus išrinkti burtų keliu, jiems atiteks LRT prizai.