Klauskite daktaro. Kitokie raudonėlio panaudojimo būdai, šaldytos žuvies tyrimas ir alijošiaus kaukė veido odai

Raudonėlis ir jo eterinis aliejus turi savybių, padedančių kovoti su peršalimo ligomis, padeda žarnynui ir net atsparumui antibiotikams mažinti. Apie skirtingus ir dar niekur nematytus raudonėlio panaudojimo būdus LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ pasakoja ilgametė aromaterapjijos mokymų lektorė Asta Stankūnaitė.

Norite lėčiau senti, mažiau sirgti, turėti aštrų protą? Tuomet be OMEGA-3 riebalų rūgščių neišsiversite niekaip. Daugiausią jų galima rasti žuvyse, todėl ne be reikalo sveikos gyvensenos specialistai ir gydytojai pataria į savo racioną žuvį įtraukti bent kartą per savaitę. LRT TELEVIZIJOS laidos „Klauskite daktaro“ komanda sugalvojo atlikti eksperimentą ir išsiaiškinti ar šaldyta žuvis yra tokia pat naudinga, kaip ir šviežia.

Liepa Mondeikaitė namuose išbando pačios pasigaminta alijošiaus veido kaukę. Receptui tereikės vos dviejų ingredientų – alijošiaus lapo ir popierinio rankšluoščio. Visas receptas – reportaže.

Programa apie sveikatą. Ved. Alvydas Unikauskas, Jurgita Plisienė, Karolina Mondeikaitė-Liepa.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt
Daugiau