Pasaulio puodai. Dėl kepsnio – į pasaulio kraštą ir midijų paruošimo būdas tiesiai iš šefo lūpų

Kolumbijoje, maždaug valanda kelio automobiliu nuo Bogotos miesto yra įsikūręs Čijos miestelis, o jame – vienas garsiausių restoranų visoje Kolumbijoje. 1892 metais vieno menininko įkurtas „Andres carne de res“ restoranas tuo metu teturėjo tik 10 staliukų. Šiandien restorane gali sutilpti net per 2 tūkstančius žmonių. Į restoraną paskanauti skaniausių kepsnių plūsta ne tik vietos gyventojai, bet ir turistai iš viso pasaulio. Įdomiausias restorano patiekalas – druskos patale, į drobę suvyniota jautienos išpjova.

Ukrainos sostinė Kijevas gali nustebinti restoranais, į kurios įžengęs pasijunti it ant jūros kranto. Taip nutiko ir LRT TELEVIZIJOS laidos „Pasaulio puodai“ vedėjui Vytarui Radzevičiui. Kijeve jis sužinojo apie Juodosios jūros žuvis ir kaip skaniai ir tinkamai paruošti midijas.

Ved. Vytaras Radzevičius.