Klauskite daktaro. Angliavandenius keiskime į riebalus – sergant koronavirusu svarbi kiekviena detalė, o taip pat – vitaminų šaltinis – erškėtuogė

Bendri principai labai paprasti: mažinti angliavandenių turinčių produktų vartojimą (miltai, cukrus, didelis fruktozės kiekiai), baltymų reikėtų valgyti įprastai, o vietoje angliavandenių būtų protinga juos keisti į sveikuosius riebalus. Energiją gauname iš dviejų šaltinių – minėtųjų angliavandenių – tai saldainiai, miltai, tortai ir t.t., antrasis atvejis – riebalai. Sergant koronavirusu geriau energiją gauti iš riebalų – šviežios mėsos, sviesto, grietinės, riešutų, kiaušinių ir pan.

Erškėtuogės dažnas augalas kiekvieno sode, o ir turguose nusipirkti visai nesunku. Tai tikras vitaminų ir mineralų šaltis po ranka!

Ved. Alvydas Unikauskas ir Liepa Norkevičienė.