Klauskite daktaro. Kas slypi klastingose padažų etiketėse ir kaip maisto pagardus pasigaminti namuose?

Ką darome, kai padažo maistui prireikia greitai ir neturime laiko jo pasigaminti patys? Žinoma, traukiame į parduotuves. Knygų apie maistą autorė Ilma Paluckė stebisi: „Lentynos lūžta nuo pagardų ir padažų skaičiaus, kuriais žmonės gali lengvai sugadinti patiekalo skonį. Tiesa, mane nustebino ir pagardų sudėtys.“ Šįkart laidoje daktaras Alvydas Unikauskas siūlo patiems pasigaminti padažus ir kartu su I. Palucke pristato keletą sveikų ir skanių receptų.

Griūva „sveikas maistas yra neskanus“ mitas. Padažai, pagardai ir užtepėlės yra puikus būdas ne tik pagardinti maistą – šie skanėstai gali būti ir labai naudingi jūsų sveikatai. Sveiki pagardai gali būti maistingi, gausūs baltymų, natūralių riebalų ar kitų maistingų medžiagų. Kokius pagardus rinktis? Padažų ir pagardų jūroje sveikesnį variantą padės išsirinkti ilgametė virtuvės šefė Virginija Indriūnaitė.

Rubrikoje „Kalba vaikai“ – jaunoji specialistė Martyna atskleidžia, kas būtų, jei žmogus neturėtų smegenų. Mergaitė teigia: „Žmogus, neturintis smegenų, negalėtų sukurti pasakų, animacinių serialų ir elektroninių prietaisų.“ Taip pat Martyna paaiškina, kaip susiję smegenų ir veido dydis.

Ved. Alvydas Unikauskas ir Liepa Norkevičienė.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt
Daugiau