Girtavimas darbe visgi jau nėra toks retas reiškinys, teigia vyr. valstybinio darbo inspektoriaus pavaduotojas Arūnas Lupeika. Anot jo, išgėrę darbuotojai dali kelti pavojų ir aplinkiniams, tad darbdaviams kuo greičiau reikėtų imtis atitinkamų veiksmų.
„Turi nušalinti nuo darbo ir pašalinti iš įmonės teritorijos. Tai yra pirmieji žingsniai, jei įtariama, kad darbuotojas išgėręs. Reikėtų patikrinti su alkoholio matuokliu, nes įstatymai šiokią tokią toleranciją leidžia. Jei, aišku, nėra nulinės tolerancijos taisyklių pačioje įmonėje“, – teigia A. Lupeika.
Anot specialisto, darbuotojas gali būti patikrintas ir pačioje įmonėje.
Tiesa, jis prideda, kad visgi nustatoma vis mažiau išgėrusių darbuotojų.
Daugiau – įraše.