Beatos virtuvė. Sakartvelo virtuvės kvapai ir skoniai: vištiena „Tabaka“, chačapuriai ir įdarytas baklažanas

Beatos improvizacija Sakartvelo virtuvės tema: jautiena įdarytas baklažanas

Sakartvelo virtuvė neįsivaizduojama ne tik be chačapurių, bet ir baklažanų. Beata šįkart improvizuoja šių kraštų virtuvės tema ir ruošia jautiena įdarytą baklažaną.

Kaunas pilnas ne tik kultūros, bet ir gero maisto – šįkart Beata keliauja susipažinti su Šmagi Tkemaladze ir Natia Labadze-Gelžiniene, kurie atvežė savo šalies maisto kultūrą. Jie, kaip ir kiti į svečia šalį emigravę žmonės, kartu su savimi atsivežė savo maistą ir ilgesį jam.

Kartvelų restorano Kaune įkūrėjas Šmagi Tkemaladzė gamina Sakartvelo virtuvės vištieną „Tabaka“.

Susipažinti su Sakartvelo virtuve ir neišmokti pagaminti chačapurio – tai likti nesusipažinus su svarbia šios virtuvės dalimi. Kaip pasigaminti šį patiekalą, rodo Gruzijos meno ir skonio namų įkūrėja Kristina Baranauskaitė, kuri rodo savo mamos receptą.

Ved. Beata Nicholson.

Nicholson Beata
Vedėjas
Janulytė Vilma, Bytautaitė Lolita
Prodiuseris
Vanagė Anna
Redaktorius
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt
Daugiau