Beatos virtuvė. Rudeninių daržovių derliaus naikinimas, veganiški kotletai ir pokalbis su virusologe

Dažno racione trūksta ankštinių daržovių – lęšiais ar pupelėmis lengvai galime pakeisti bulves, duoną ar makaronus, nekalbant apie gerąsias savybes. Nors vyrauja įsitikinimas, kad šias daržoves reikia labai ilgai virti, Beata siūlo pamėginti sriubą su lęšiais, kuriems išvirti daug laiko neprireiks. O kartu sunaudosite ir rudeninį moliūgų derlių.

Beata lankosi Kaune – čia ji eina į vaistinę, kurioje gaminamas augalinis maistas ir ypatinga arbata. Vieni pirmųjų Lietuvoje atsisakę gyvūninės kilmės produktų, šiandien jie džiaugiasi visų mėgstama ir gerai atpažįstama vieta. Atpažinti nesunku – nors meniu keičiasi dažnai, interjeras čia išliko tas pats jau kelis dešimtmečius.

Kauno veganiškos kavinės virtuvės šefė Ida Stasiulevičienė pristato neįprastų kotletų receptą: iš burokėlių ir kruopų.

Ar gali būti per daug daržovių? Beatos atsakymas – tikrai ne, kadangi statistikoje nuolat atsispindi, kad jų valgome per mažai. Atėjus rudeniui ir renkant cukinijų derlių, siūlome pasigaminti gratiną.

Beatos virtuvės viešnia – virusologė Ingrida Olendraitė, apie kurią sužinojome prasidėjus pandemijai. Nepaisant to, kad tuo metu ruošėsi savo disertacijos gynimui, mergina kartu su kitais Lietuvos mokslininkais stengėsi padėti šaliai suvaldant viruso plitimą. Apie virusus, dažniausiai užduodamus klausimus ir kasdienybę – pokalbyje su Beata.

Ved. Beata Nicholson.

Nicholson Beata
Vedėjas
Janulytė Vilma, Bytautaitė Lolita
Prodiuseris
Vanagė Anna
Redaktorius
Olendraitė Ingrida
Pašnekovas
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt
Daugiau