Gamina vaikai. Žvarbią žiemos popietę geriausiai sušildys gardžioji daržovių užkepėlė

Kulinarinės LRT televizijos laidos „Gamina vaikai“ vedėjai Giedrius Savickas ir Ema šią žvarbią žiemos popietę siūlo greitai sušildančius pietus – pačią sveikiausią daržovių užkepėlę. Smagiausia tai, kad kiekvienas kulinaras, gamindamas minėtą patiekalą, pats gali nuspręsti valgio sudėtį. Jis gali rinktis įvairias daržoves – pomidorus, morkas, bulves, brokolius, cukinijas, baklažanus ir t. t. Jas gali smulkinti arba palikti tokias, kokios yra. Į užkepėlę šefai gali dėti vištieną ar mėsą. Viską paruošę, patiekalus kulinarai gali gardinti įvairiais prieskoniais, padažais, sūriu. Galima sakyti, kad tai – valgis, kuris neturi griežtų reikalavimų ir ribų.

Su šia nuostabia užduotimi šiandien susidoroti turės trys itin linksmai nusiteikę šefai – Kotryna, Upė ir Bernardas. O jų kulinarines pastangas įvertinti pasiruošę gurmanai – Majus bei Kamėja.

Vos tik mažieji šefai pasirodo „Gamina vaikai“ virtuvėje, Giedrius ir Ema pristato kovos taisykles – per 20 min. kulinarai turi pagaminti daržovių užkepėles, būtinai panaudodami kuo daugiau daržovių ir sūrį. Nieko nelaukdami šefai kimba į darbus – įsijuosę smulkina daržoves ir derina skirtingus skonius. Netrukus Bernardas prisipažįsta, kad daržovių užkepėlę gamina pirmą kartą gyvenime. Vis dėlto, pamatęs, kaip šį patiekalą ruošia kolegės, berniukas greitai supranta esmę ir nuo jų neatsilieka. Visi šefai nusiteikę kuo puikiausiai ir nors tai – kulinarinė kova, vaikai vieni su kitais tariasi, padeda vieni kitiems. Vėliau paaiškėja, kad Kotryna, Upė ir Bernardas tarsi susitarę savo užkepėlėms pasirinko tuos pačius ingredientus. Tad kyla klausimas – kaip komisijai reikės išsirinkti patį gardžiausią, jei visi tokie panašūs?

Prisiragavę skaniausių užkepėlių, laidos pabaigoje vedėjai žiūrovams pristato itin lengvas ir greitai paruošiamas morkų salotas. Viskas, ko šiam patiekalui reikės, yra morkos, česnakas, druska, pipirai, aliejus, saulėgrąžos ir majonezas. Vedėjai sutarkuoja morką, susmulkina česnaką, daržoves gardina druska, pipirais, į gautą masę pila šlakelį aliejaus, deda kelis šaukštus majonezo ir dekoruoja saulėgrąžomis. Pasak Giedriaus, tai vienos iš greičiausiai ir paprasčiausiai gaminamų salotų pasaulyje.

Vaikų kulinarinės kovos. Ved. Giedrius Savickas.