Gamina vaikai. Kaip mažiesiems šefams seksis pirmą kartą gyvenime savarankiškai gaminti mėsainius?

Kulinarinės LRT televizijos laidos „Gamina vaikai“ vedėjai Giedrius Savickas ir Patricija pietums kviečia gaminti sočiuosius naminius mėsainius. Laidos vedėjai teigia, kad tai – nebūtinai greitas ar labai kaloringas maistas. Atsakingai pasirinkus bandeles, šviežiausias daržoves ir aukščiausios rūšies faršą, taip pat nepersistengiant su padažais, galima pasigaminti sveiką ir subalansuotą patiekalą. O geriausia tai, kad mėsainių yra įvairių – ir su mėsa, ir su sūriu, ir su daržovėmis, ir su žuvimi, todėl jie tikti ir patikti gali visiems.

Netrukus Patricija ir Giedrius pristato šios laidos šefus – Elžbietą, Joną ir Luizą. Pastarieji atrodo kovingai ir linksmai nusiteikę. O jų pastangas šiandien vertinti pasiruošusi pripažinta ekspertų komisija – Laurita, Joris ir Vygaudas.

Vos tik mažieji šefai pasirodo „Gamina vaikai“ virtuvėje, Giedrius ir Patricija skuba jiems priminti šio šou taisykles – per 20 min. kulinarai turi pagaminti po tris mėsainius, būtinai panaudodami bandeles, faršą ir daržoves. Kai tik mėsainiai garuos ant stalo, jiems dar reikės sugalvoti ir pavadinimus. Vos tai išgirdę, šefai nieko nelaukę kimba į darbus. Visi prisipažįsta, kad savarankiškai mėsainius gamins pirmą kartą gyvenime. Tad virtuvėje netrūksta vaikų jaudulio, jaučiama įtampa. Jonas dirba labai kruopščiai, tačiau lėčiau nei jo kolegės, todėl iki pat paskutinės akimirkos neaišku, ar jis suspės laiku pagaminti tris mėsainius. Kepdama faršą keptuvėje, Luiza pasirenka per aukštą kepimo temperatūrą ir visą laiką kovoja su pernelyg įkaitusiu aliejumi, tad kyla klausimas, ar jai pavyks gerai iškepti mėsą? Atrodo, kad vienintelė Elžbieta su šiuo iššūkiu susitvarko be didesnių problemų. Bet ar tai reiškia, kad jos mėsainiai bus geriausi?

Laidos „Gamina vaikai“ pabaigoje vedėjai žiūrovams pristato lengvąjį ir greitai paruošiamą varškės užtepėlės receptą. Pastarajam reikia: varškės, graikinio jogurto, smulkintų žalumynų, druskos ir pipirų. Viską reikia sumaišyti ir skanauti, kabinant šiaudeliais pjaustytu agurku ar morka.

Ved. Giedrius Savickas.