Gamina vaikai. Mažųjų šefų ruošta žuvis nepaliks abejingo nė vieno komisijos nario

LRT TELEVIZIJOS laidos „Gamina vaikai“ vedėjai – Giedrius Savickas ir Mantė – šįkart siūlo mintimis nusikelti prie jūros, mat šefai šiandien turės pagaminti patį gardžiausią žvejo laimikį – žuvį. Tai puikiai pažįstamas ir mėgstamas Giedriaus patiekalas, kadangi, kaip jis sako, yra užaugęs ir daug laiko praleidęs prie jūros. Pasak Giedriaus, svarbu tai, kad žuvis ne tik gardus, tačiau ir labai sveikas maistas, kiekvienam suteikiantis energijos ir pačių geriausių emocijų: „Jeigu valgai žuvį, esi sveikas, stiprus, o sveikas ir stiprus žmogus yra laimingas“.

Trumpai aptarę žuvies naudą, vedėjai į jūros gėrybėmis kvepiančią virtuvę netrukus pakviečia pagrindinius laidos herojus – šefus – Kristupą, Rugilę ir Luizą. Visi jie nusiteikę kovingai, tikisi, jog jų patiekalai nepaliks abejingų. O tai įvertinti šiandien pasiruošusi linksmoji mergaičių komisija – Ema, Elena ir Augustė.

Kai tik „Gamina vaikai“ virtuvėje pasirodo išradingieji kulinarai, vedėjai skuba priminti pagrindines kovos taisykles – paruošti žuvį šefai turi per 20 min., į kurias kepimo laikas neįskaičiuotas. Taip pat reikėtų savo patiekalams sugalvoti pavadinimus. Pagrindiniai ingredientai, kuriuos būtinai turi panaudoti gamintojai yra žuvis ir bulvės.

Vos tik Giedrius ir Mantė palieka virtuvę, šefai kimba į darbus – marinuoja žuvį ir pjausto įvairias daržoves. Studijoje netrūksta pašnekesių ir geros nuotaikos. Visi tarsi susitarę gamina lašišą, tačiau nenorėdami švaistyti likusio maisto, iš nepanaudoto tuno ir daržovių vaikai nusprendžia paruošti specialųjį patiekalą Giedriui. Vedėją tai labai pradžiugina.

Darbams įpusėjus, Kristupas visai nėtikėtai prisipažįsta, jog nemėgsta žuvies. Tad kaip jam seksis pagaminti patiekalą, kurio pats nevalgo? Geriausiai tai įvertins patyrusi gurmanių komisija.

Tradiciškai laidos pabaigoje vedėjai pristato savo patiekalą. Šįkart ant jų stalo karaliauja suoksniuotos tuno salotos. Joms reikia: salotų, virtų bulvių, morkų ir kiaušinių, taip pat trumpavaisio agurko, kukurūzų, konservuoto tuno, burokėlių, majonezo, pipirų, druskos, aliejaus ir citrinos. Daržoves tereikia supjaustyti mažais kubeliais, tada viską sluoksniuoti ir galiausiai skanauti.

Ved. Giedrius Savickas.