Gamina vaikai. Virtuvėje karaliaus meksikietiškosios tortilijos

Kulinarinės LRT televizijos laidos „Gamina vaikai“ vedėjai Giedrius Savickas ir Patricija šįkart sveikinasi iš meksikietiškais prieskoniais, spalvomis ir nuotaika dvelkiančios „Gamina vaikai“ virtuvės. Ir visa tai turi paaiškinimą – šiandien šefai turės pagaminti visame pasaulyje itin populiarų patiekalą – meksikietiškas tortilijas. Pastarąsias žmonės labai mėgsta, nes jos be galo skanios, greitai paruošiamos ir yra daugybė šio patiekalo variacijų. Į jas galima dėti daržoves, jas galima paįvairinti mėsa bei jūros gėrybėmis. Tortilijoms tinka įvairiausi padažai ir prieskoniai. Jose galima derinti vos kelis ar kokį pustūzinį skirtingų ingredientų.

Netrukus ekrane pasirodo ir šios laidos šefai – Julijus, Jonas ir Luiza. Visų jų ambicijos išties didelės – vaikai atvyko sužavėti komisiją ir pagaminti pačius gardžiausius jų kada nors gamintus patiekalus. Pastaruosius šiandien ragaus ir vertins Laurita bei Kamėja.

Tik jauniesiems kulinarams pasirodžius virtuvėje, Giedrius ir Patricija skuba duoti instrukcijas – gamindami tortilijas, mažieji kulinarai būtinai turi panaudoti tortilijos paplotėlį, o visus kitus ingredientus jie gali rinktis pagal savo skonį ir fantaziją. Išklausę taisykles, šefai su entuziazmu kimba į darbus. Štai Julijus tortiliją gamina pirmą kartą gyvenime, o Jonui ir Luizai tai – tikrai ne pirmas ir ne paskutinis kartas, gaminant šį patiekalą. Nors Julijus čia naujokas, vis dėlto, jis nė kiek nesijaudina ir neatsilieka nuo savo kolegų. Pasak jo, gardžiausia tortilija ta, kurioje bus daug sūrio ir pomidorų padažo. Ar ši jo idėja pasiteisins? Viską nuspręs šmaikščioji komisija.

Laidos „Gamina vaikai“ pabaigoje vedėjai žiūrovams pristato gardųjį kesadilijų receptą. Jam reikia: tortilijos paplotėlio, sūrio, pomidorų padažo, vištienos ir avinžirnių. Ant paplotėlio tepamas pomidorų padažas, dedama mėsa, daržovės ir viskas gardinama gausiu sūrio sluoksniu. Pasak Giedriaus, norint, kad kesadilijos tirptų burnoje, svarbu negailėti sūrio.

Ved. Giedrius Savickas.