Pasaulio puodai. Krabų ir moliuskų sriuba su dainomis, vėdarai Bogotoje ir kepto paršiuko gamyba

Pietų Amerikoje gyvenimas prie vandens nieko nestebina, tačiau ne itin daug pasaulio sostinių valgo šviežią žuvį tiesiai iš vandenyno. Viena tokių – Lima, Peru sostinė, kurioje Vytaras Radzevičius į geriausios žuvies paieškas pasileidžia su vietiniu gyventoju, o vėliau ragauja krabų ir moliuskų sriubą, kurią skaniau valgyti pasidarė su vietinių muzika.

Bogota, Kolumbija – vien nuo šių dviejų pavadinimų daugeliui kyla prieštaringos asociacijos, tačiau nusikalstamumas šalyje yra praeitis. Dideliame mieste Vytarui į pagalbą atskuba vietinė gyventoja Sara, o kartu jie ragauja į vėdarus panašų patiekalą, nuo nemalonių aukščio pojūčio išvaduojančią arbatą.

Tačiau Bogota ir visa Kolumbija garsėja tuo, kad joje suvalgoma gausybė mėsos. Vienas populiariausių patiekalų Kolumbijoje yra keptas paršiukas, įdarytas savo mėsa. Visą procesą ir skonį stebėkite laidoje „Pasaulio puodai“!.

Ved. Vytaras Radzevičius.