Pasaulio puodai. Slapta sirupų laboratorija, sūdyti arbūzai Kijeve ir padavėjos su kirviais

Po pasaulio įvairiausias vietas toliau keliauja ir įvairiausio maisto ragauja Vytaras Radzevičius, kuris šį kartą vėl aprodo Tel Avivo turgų. Jame įvyksta paslaptingojo „Amba“ padažo paieškos, kurio paragauti galima tik Izraelyje ir Irake. Vytras apsilanko ir „Levinski“ turguje, kuriame gausu įvairių džiovintų ir kitokių riešutų bei gėrybių. Jam papulti teks ir į slpatą laboratoriją, kurioje gaminama galybė sirupų.

Kita stotelė – Ukraina, o čia Vytaras aplanko vieną brangiausių Europos turgų, kuris yra vadinamas Besarabijos vardu. Čia jo laukia tikrų gėrybių kupina vieta – jis ragauja ir krienų trauktinės, ir sūdytų arbūzų, o ką jau kalbėti apie česnakinius lašinius!

Galiausiai Kijeve neaplenkiamas ir ypatingas restoranas, kuriame pagrindinis patiekalas – šonkauliukai. Čia padavėjos vaikšto su kirviais, maistas valgomas tik rankomis, o skonis – neapsakomas!

Ved. Vytaras Radzevičius.