Vartotojų kontrolė. Nekokybiška grindų danga ir nepageidaujami mėsos gyventojai, tarp kurių – ne tik salmonelės

Šviežia nereiškia, kad neužteršta: bakterijos apsigyventi mėsoje gali ir paprašius ją sumalti. Niekas dar nespėjo pamiršti: visai neseniai iš „Maxima“ parduotuvių tinklo buvo išimtos tonos šviežios mėsos, o pati „Maxima“ dėl to patyrė pusės milijono eurų nuostolį. Ir viskas dėl salmonelių. Kaip nutiko, kad paukštienos bei kiaušinių bakterijos pateko į mėsą? Tiesa, būtina žinoti ir tai, kad mėsoje gali tūnoti daug įvairių ir net pavojingesnių bakterijų. Kurias iš jų mes galime pastebėti, užuosti ar pajusti kitaip?

Kita tema. Laminatas brangus, o kampai lupasi: kalti gamintojai, meistrai ar patys vartotojai? Dažnai tenka girdėti, kad kokybiška grindų danga gali „pergyventi“ net pačius būsto šeimininkus. Tiesa, gūdi patirtis rodo, kad neretai būna visai atvirkščiai. Vos tik sudėjus parketą, vinilinę dangą ar laminatą, prasideda nemalonumai: grindys „pučiasi“, traška, lupasi kampai. Kas šioje situacijoje yra kalčiausias: gamintojai, meistrai ar mes patys, vartotojai? Kas parodo tikrąją dangos kokybę? O ar linoleumas – vis dar paklausus? Visi atsakymai – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Vartotojų kontrolė“.

Ved. Giedrius Drukteinis.