Beatos virtuvė. Amerikietiško maisto fiesta, pokalbis su tinklaraštininke Aiste Bikauske ir deserto „Velnio maistas“ receptas

Šįkart laidoje – amerikietiško maisto fiesta! Įsijunkite orkaites ir televizorių, nes norėsis paragauti visko. Neabejotinas virtuvės hitas, be kurio neįsivaizduojama amerikietiška virtuvė – traškios vištienos juostelės. Ir nereikia riebalų, viskas puikiausiai iškepa orkaitėje. O kad būtų dar skaniau, šalia Beata patieks žymiųjų kapotų salotų! Ar žinojote, kad Jungtinių Amerikos Valstijų ambasadorius Lietuvoje, Robertas S. Gilchristas yra gurmanas?? Svečiuodamasi jo rezidencijoje, Beata pamatys, ką savo darže augina ambasadorius, sužinos, kaip jis išmoko gaminti ir kokia šeimos tradicija vaikystėje buvo svarbiausia. Kartu jie gamins klasikinį pietinių valstijų patiekalą – krevetes su kukurūzų koše („Shrimp&grits“)! Pokalbis su viešnia – tinklaraščio apie cukrinį diabetą kūrėja Aiste Bikauske padės atsispirti mitams apie maistą – „angliavandeniai kenkia“, „reikia valgyti mažai“, „nuo cukraus galima susirgti diabetu“, sužinokite, kas yra tiesa, o kas ne. Aistė atskleis ir savo išbandytą būdą, kaip maisto proporcijos gali padėti pasiekti sveiką svorį. Ir žinoma – ypatingas amerikietiškas desertas – sodrus, intensyvus, drėgnas šokoladinis tortas dar vadinamas „Velnio maistu“.

Ved. Beata Nicholson.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt
Daugiau