Beatos virtuvė. Balandėliai pagal Azijos virtuvę, sveikesnė „Carbonara“ ir Tomo Dirgėlos kūrybos džiaugsmas

Balandėlius Beata siūlo gaminti Azijos virtuvės ritmu: aromato suteiks žuvies padažas, o bulvių šalia neprireiks

Beata siekia įtikinti, kad verta valgyti kopūstus kasdien! Ji sako, kad balandėliai yra patiekalas, kurį Beata išmoko gaminti būdama dar ankstyvame amžiuje. Jos nuomone, nėra geresnio patiekalo, jei norite pavalgyti jaukiai, sočiai, su daug daržovių. Iš rudenio daržo gėrybių ji gamina balandėlius, tiesa, ne mums tradicinius, kuriuos kiekvienas gaminantis sukuria savaip, o įkvėptus Azijos virtuvės. Jums prireiks aitriojo pipiro, kepintų sezamų aliejus, žuvies ir sojos padažai, imbieras, česnakas, kalendra.

Vilius Tamošaitis kuria ne tik muziką, bet ir pagardus, kurie tiks ir šventiniams patiekalams, ir kasdieniam sumuštiniui

Rubrikoje „Maisto herojus“ – muzikos prodiuseris Vilius Tamošaitis. Pagardai yra jo pomėgis, todėl žiūrovams jis nusprendė parodyti, kaip pasigaminti džemą/pagardą iš spanguolių, obuolių ir apelsinų. Jo teigimu, jis tiks ir svarbiausių švenčių proga, ir kasdien valgomam sumuštiniui.

Visiems pažįstama „Carbonara“ – sveikesniu stiliumi: kalafiorai taps padažu, o pievagrybiai – šonine

Daugiau daržovių, augalų ir tuo pačiu energijos rubrikoje „Valgyk ir žydėk“! Beata Nicholson sako, kad sveika gali būti valgyti ir makaronus, todėl pristato receptą su pilno grūdo makaronais. Beata sako – tai bus gerai žinoma „Carbonara“, tačiau pagaminta kalafiorų pagrindu, o šoninę atstos pievagrybiai.

Vaikų rašytojas Tomas Dirgėla: mano kūrybos džiaugsmas, jog užbaigdamas vieną skyrių nežinau, kas bus kitame

Apie supratimą, kada vaikai pradėjo skaityti jo knygas, nuotykį prie bankomato ir savo rašymo įpročius.

Nicholson Beata
Vedėjas
Janulytė Vilma, Bytautaitė Lolita
Prodiuseris
Vanagė Anna
Redaktorius
Tamošaitis Vilius, Dirgėla Tomas
Pašnekovas
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt
Daugiau