Klauskite daktaro. Specialistai apie svarbiausius COVID-19 klausimus, prieskonių klastočių tyrimas ir imuniteto funkcija, kurios galbūt nežinojote

Antroji koronaviruso banga Lietuvoje smogė visu stiprumu. Ligoninės perpildytos, susirgimus skaičiuojame tūkstančiais. Didėja ne tik susirgimų skaičius, bet ir žmonių nerimas, padidėjęs vaistų vartojimas ir savigyda, o kurtu su tuo ir kylančios problemos. Apie tai daugiau pasakoja ir į LRT TELEVIZIJOS laidos žiūrovų klausimus atsako bendrosios praktikos gydytojas, doc. Gediminas Urbonas ir RVUL ūminių apsinuodijimų skyriaus vedėja, klinikinės toksikologijos gydytoja, anesteziologė, reanimatologė Gabija Laubner.

Pagaminti gardų patiekalą be prieskonių – beveik neįmanomą. Žmonės tą suprato dar senų senovėje, kai kurie prieskoniai buvo brangesni net už auksą, o už jų padirbinėjimą – grėsė mirties bausmė. Šiandien prieskoniai prieinami visiems ir už juos nebereikia atiduoti pusės karalystės, o už jų klastojimą gresia tik piniginė bauda. Parduotuvių lentynose – šimtai prieskonių pakelių. Tad kaip žinoti, kurie prieskoniai kokybiški? Ir kaip atskirti tikrus prieskonius nuo klastotės? Į šiuos ir kitus klausimus atsako LRT TELEVIZIJOS laidos „Klauskite daktaras“ tyrimas.

Ne tik pandemijos metu, bet ir paprasčiausiu šaltuoju metų laikų – labai svarbu rūpintis savo imunitetu, todėl, daktaras Alvydas Unikauskas atskleidžią darvieną, galbūt daugeliu negirdėtą imuninės sistemos funkciją ir paaiškina, kaip sužinoti savo imuninės sistemos intelekto koficientą. Laidos svečiai – atlikėjos Teresė ir Milda Andrijauskaitės.

Programa apie sveikatą. Ved. Alvydas Unikauskas, Jurgita Plisienė, Karolina Mondeikaitė-Liepa.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt
Daugiau