Prisimenant arklienos skandalą: ekspertai patarė, kaip tikrą maistą atskirti nuo klastočių

Sunku patikėti, bet prekybos centre ar turguje nusipirkę sveikų maisto produktų, apie kuriuos nuolat kalbame, galime būtų apgauti. Gydytojas prof. Alvydas Unikauskas LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako, kad suklastotų maisto produktų galima įsigyti... bet kur. Medikas ne tik aiškina, kaip galime būti apgauti, bet ir pataria, kaip atpažinti klastotes. O Europos Komisijos maisto klastočių tinklo ekspertė Lietuvoje Fausta Kvaraciejūtė primena ir apie visai neseniai per Europą nuvilnijusį arklienos skandalą. Patarimais laidoje dalinasi ir alyvuogių aliejaus someljė Liana Davletšina, mat alyvuogių aliejus, nūdienos duomenimis, yra labiausiai klastojamas maisto produktas pasaulyje. O apie kavą – iš kavos eksperto Vytauto Kratulio lūpų.