Senovės romėnai apie tautos civilizuotumą spręsdavo pagal duoną: kokia lietuviškos duonos istorija?

Regis, apie duoną žinome viską. Tačiau ar susimąstėte, kodėl senovės romėnai civilizuotomis tautomis laikė tas, kurios kepė ir valgė duoną? Ar žinote, kad Lietuvoje duona turi du gimtadienius? Pirmasis – prieš 3-4 tūkst. metų – kepinys iš grūdų ant akmens. O antrasis sutampa su Lietuvos valstybės kūrimosi laiku. Kodėl? Ar esate malę miltus tikrame vėjiniame malūne, stebėję, kaip veikia senovinė kuliamoji, pagaliau – kepę duoną tradiciniu būdu?

Pilinkus Saulius
Vedėjas
Pilinkus Saulius, Mildažytė Edita, Ramoškaitė Asta, Minkevičienė Monika
Redaktorius
Povilaitis Egidijus
Operatorius
Bytautaitė Lolita
Prodiuseris
Linkevičienė Neringa, Laužikas Rimvydas, Laumė Algis, Feser Aušra, Musteikis Kęstutis, Danilevičius Albertas, Masiulytė-Paliulienė Karolina, Jankauskas Gediminas
Pašnekovas
Shimkus Joanna
Asmenybė
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt
Daugiau