Beatos virtuvė. Pusryčių restorano blynai, sriuba iš konservuotų pomidorų ir sūriais rutuliukais virtęs tinginys

Makaronai ir iš jų gaminamas maistas yra visų mėgstamas, tačiau gaminant tik vieną receptą – gali greitai atsibosti. Beata Nicholson sako – padarykime greitai ir kitaip, neįprastai. Tam neskirsite daug laiko, o skonis nenuvils nei vieno.

Jei negalite ištrūkti į kokį nors pusryčių restoraną, jį pasidarykite namuose! Beata Nicholson parodo, kaip pasidaryti fantastiškai pasipūtusius ir labai gražius kefyrinius blynus, kuriuose gali netrūkti nei ridikėlių, nei šoninės, o galbūt net ir špinatų. Puikiausias skonis – garantuotas!

Žurnalistė ir rašytoja Jurga Baltrukonytė šiuo metu yra Ispanijoje ir ten leidžia laiką su šeima namuose. Ji sako, kad dėl karantino pasikeitė tvarka namuose, vyksta šeimoje net rytiniai susirinkimai. Tiesa, Jurga atskleidžia, kad pomėgis dviems produktams buvo parsivežtas iš Lietuvos ir niekur nedingo – tai kava ir želė. Būtent šiuos du komponentus ji sujungė į vieną tortą.

Nors oras šiltyn ir šaltibarščių sezonas yra atidarytas, šiltos sriubos visada yra madoje. Beatos taikinyje – pomidorų ir ryžių sriuba su lengvu aitrumu, kuriam bus panaudoti konservuoti pomidorai. Ši sriuba tiks visiems – ir aštrumą mėgstantiems, ir jo privengiantiems.

Beata sako – vienareikšmiškai mylimiausias lietuvių desertas yra tinginys. Tačiau kartais susidaro įspūdis, kad lietuviams cukraus niekada negana. Todėl Beata tinginį verčia sūriais krekerių rutuliukais, o rezultatas daugiau nei tik akį viliojantis.

Ved. Beata Nicholson.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt
Daugiau