Pasaulio puodai. Lietuviškos virtuvės paieškos Izraelyje, tropinių vaisių valgymo pradžiamokslis bei egzotiškų užkandžių gausa Bogotoje

LRT TELEVIZIJOS laidoje „Pasaulio puodai“ bus pasakojama apie įvairių pasaulio šalių virtuves. Tai – kelioninė gastronomijos laida, kurioje nėra grimo, studijų, scenarijų ir dublių, dailių stalo įrankių ar staltiesių. Laidos žiūrovai turės galimybę išvysti, ką ir kaip savo puoduose gamina įvairios pasaulio tautos ir palyginti jų maistą su mūsų virtuve. Viskas filmuojama gyvai, karštose virtuvėse ir gatvėse, su tikrais žmonėmis ir tikrais skoniais. Kartais bus skanu, kartais nelabai – kaip pasiseks.

Žurnalistas ir keliautojas Vytaras Radzevičius aplankė Izraelį. Kaip pats sako – domėjimasis vietine gastronomija visada sukelia ten gyvenančių žmonių pagarbą ir atveria duris į įvairias žinias. O skonių būna labai įvairių: rūgščių ir saldžių, karčių ir aštrių. Skoniai, kaip ir gyvenimas – būna su prieskoniais arba be jų. Pirmasis puodas, kurio dangtį mes atkeliame – verda Izraelyje.

Taip pat jis aplankys ir egzotiškosios Kolumbijos sostinę. Joje – nuvyks į vieną didžiausių Bogotos turgų, kuriame įsikūręs vienas žymiausių pasaulio restoranų „Los Primos“. Po to, į didelį turgų. Jame jis paragaus lietuviui nematytų vaisių bei papasakos, kaip juos tinkamai valgyti.

Ved. Vytaras Radzevičius.