Beatos virtuvė. Tirpstantys šventiniai meduoliai, naminiai saldainiai, Advento bulvės ir lietuviškos-itališkos Kalėdos

Mielosios ir brangieji, ar jūsų orkaitės pasiruošusios? Nes tikrai joms turėsite gražaus darbo. Patys skaniausi, minkšti, iš gražiausių vaikystės prisiminimų atkeliavę, išpuošti kalėdiniai meduoliai, kokius esate kada nors ragavę, kepami Rumšiškių liaudies buities muziejuje. Rubrikoje „Giminės receptas“ – muziejuje dirbančios Gita Šapranauskaitė ir Rasa Bertašiūtė atskleis visas senovinių Rumšiškių meduolių paslaptis.

Ir toliau ruošime valgomas dovanas – gaminsime naminius saldainius su džiovintais vaisiais ir šokoladu.

Apie tai, kaip žiemos šventėms ruošiasi ir jas švenčia italai, papasakos linksmasis virtuvės šefas, italas Gian Luca Demarco.

Nepamiršti ir Advento patiekalai – įkvėpta senos kulinarinės knygos Beata įdarys bulves ypatingu – grybų, varškės ir daržovių įdaru ir keps jas orkaitėje.