Beatos virtuvė. Advento patiekalai, traškūs riestainėliai „Taralli“ bei ypatingas skanėstas – aguonų pyragas

Beata Nicholson laidą pradeda nuo naujos rubrikos, skirtos šventiniam laikotarpiui – „Advento patiekalai“. Joje Beata pasidalins įvairiais receptais, aprašytais „Lietuviškos Kūčios ir Kalėdos“ knygoje. Pirmasis receptas – bulvių spurgos su žirniais ir moliūgais.

Po pirmojo recepto – pokalbis su „Sidabrinės linijos“ įkūrėja Kristina Čiuželiene. Šio projektas skirtas vyresniems žmonėms, kurie paskambinę gali bendrauti ar gauti profesionalią pagalbą. Kaip galime padėti garbaus amžiaus žmonėms?

Šį kartą „Pageidavimų koncerte“ – ypatingi, traškūs ir gardūs riestainėliai „Taralli" atkeliavo iš Italijos, bet puikiai tinka ir Lietuvoje. Beata sako, kad jų receptas – itin paprastas, tad paruošimas neturėtų atimti daug laiko.

„Giminės receptas“ rubrikoje – ypatingas skanėstas – aguonų pyragas. Amerikos lietuvė Rita Sakus su žiūrovais pasidalins močiutės išpuoselėtu skanumynu – aguonų pyragu. Kaip pati sako, vaikystėje aguonų pyragas buvo tarsi apsikabinimas.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt
Daugiau