Mitai ir tiesa apie mieles: kepimo mielės – tokios pat naudingos kaip ir alaus?

Maistinės mielės – antivirusinis, antibakterinis, imuninis stipriklis. Šiandien ir pabandysiu visiems paaiškinti, kuo skiriasi mielių rūšys ir kur kiekviena jų turi būti naudojama. Svarbu atkreipti dėmesį, kad maistinės mielės nėra tas pats, kas alaus mielės. Alaus mielės yra alaus gamybos šalutinis produktas ir naudojamos gaminant duoną. Jos yra kartaus skonio.

Maistinės mielės yra neaktyvios formos mielės, gaminamos iš cukranendrių ir cukrinių runkelių melasos. Didžiausias skirtumas tarp alaus mielių ir maistinių mielių yra jų maistinė vertė. Maistinės mielės yra daug pranašesnės už alaus mieles, nes turi daug daugiau B grupės vitaminų nei kviečių gemalai ir daugelis kitų natūralių maisto produktų.