captcha

Jūsų klausimas priimtas

Sėkmingą jaunos šeimos verslą įkvėpė iš prosenelės gautas receptas

Dainų apie putiną girdėję kone visi, tačiau matęs šias uogas ar juo labiau ragavęs – retas. Tuo metu vienos sodybos šeimininkai, tik spustelėjus pirmam šaltukui, ima pintines ir eina skinti putinų, nes receptą, kaip gaminti putinų uogų sirupą, gavo iš prosenelės. O dabar ši bočių tradicija virsta ir sėkmingu jaunos šeimos verslu.
LRT stop kadras
LRT stop kadras

„Pas prosenelę augo didžiulis putinų krūmas ir mano mama atsimena nuo pat vaikystės eidavusi skinti putino uogų, paskui jas trindavo ir žiemą gerdavo putinų arbatą“, – prisimena Monika Sadauskaitė-Pocė ir pasakoja, kad putino uogos nuo seno Lietuvoje buvo ir maistas, ir vaistas. O ant varškės sūrio užtepta putinų tyrė tampa ypatingu ir, beje, labai lietuvišku delikatesu.

Supratę, kad uogų sirupas, gaminamas pagal iš promočiutės paveldėtą receptą, teikia džiaugsmo ir sveikatos visai šeimai, Monika ir Marius Pociai nusprendė įregistruoti unikalų gamybos būdą ir uogas paversti šeimos verslu. Jiems pavyko – putinų uogų sirupas gavo lietuviško kulinarinio paveldo sertifikatą.

„Viską darome pagal senąsias lietuviškas tradicijas – spaudžiame ir maišome rankomis, be jokių aparatų“, – sako M. Pocius.

Plačiau – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...