captcha

Jūsų klausimas priimtas

Vasaros desertas su braškėmis, priminsiantis vaikystę

„Tuoj prasidės braškės, jas dėsime ir į tortus, ir į pusryčių kokteilius, ir net darysime tą braškių ir pieno sriubą su cukrumi, kurią gaminti išmokome dar vaikystėje", – sako kulinarė Beata Nicholson ir LRT TELEVIZIJOS žiūrovams siūlo pasigaminti desertą, kuris primins vaikystę.
LRT stop kadras
LRT stop kadras

Desertui prireiks vos kelių ingredientų: 500 g kefyro, 500 g braškių, medaus arba cukraus, 14 g želatinos. Braškes sutrinkite atskirame inde. Medų ir želatiną atskirai ištirpinkite ant nedidelės ugnies.

Tirpintą medų supilkite į dubenį ir sumaišykite jį su kefyru. Į šią masę pilkite pusę tirpintos želatinos, kitą pusę – į trintas braškes.

Supilkite braškinį sluoksnį į indelius, leiskite jam sustingti šaldytuve. Sustingus, ant viršaus užpilkite kefyro ir medaus sluoksnį. Desertus puoškite mėgstamais sausainiais ir braškėmis bei mėtų lapeliais.

Gaminimo būdas – vaizdo įraše.

LRT stop kadras

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Gyvenimas

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...