Vartotojų kontrolė. Neapvilsiantis arbūzo išsirinkimas ir maistinių skaidulų šaltiniai

Sultingieji arbūzai: specialistai dalinasi gudrybėmis, kaip išsirinkti skaniausius

Nusipirkę didžiulį arbūzą galime ir nusivilti – supjausčius neretai paaiškėja, kad jis nei saldus, nei sunokęs. Kuo gi ypatinga ši milžiniška uoga, arbūzo auginimo specifika Lietuvoje ir kaip deramai išsirinkti – laidoje „Vartotojų kontrolė“.

Ekspertai paaiškino, kodėl maistinės skaidulos – būtinos organizmui ir kokiuose produktuose jų rasime daugiausia

Turbūt esate girdėję posakį, jog skaidulos – tikra organizmo „šluota“, valanti žarnyną. Jei nesuvartojame pakankamo kiekio šių maisto medžiagų, virškinimo sistema ima streikuoti, juntamas pilvo pūtimas ar vidurių užkietėjimas. „Vartotojų kontrolės“ laidoje ekspertai atsako, kas gi yra tos skaidulos, kokie jų skirtumai ir kokį poveikį jos turi mūsų organizmui?

Ved. Giedrius Drukteinis.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt
Daugiau