Labas rytas, Lietuva I d. Šviežias maistas gamtoje: iškylose patariama nepamiršti tinkamai laikyti produktus

Kai vasarišku oru norisi kuo daugiau būti lauke, terasa tampa tarsi dar vienu namų kambariu. O kaip ją paversti ir jaukia, ir estetiška, ir patogia erdve, pasidalins namų tinklaraštininkė Monika Vilčinskaitė.

Bulvė – Lietuvoje mėgstama daržovė. Valgome cepelinus, vėdarus, blynus, o vasarą šaltibarščius gardiname apkeptomis bulvytėmis ar bulvių koše. O štai Bolivijoje žmonės turi tokį šios daržovės paruošimo būdą, kad bulvės gali būti tinkamos valgyti ir po dvidešimtmečio.

„Nei per šalta, nei per karšta“ – ar ši frazė iš tiesų lydės šią savaitę, kai galima atsikvėpti nuo didžiulės kaitros, besilaikiusios paskutiniu metu? To teiraujamės prognozes pristatančio meteorologo Silvestro Dikčiaus.

Akių sveikata ir priežiūra vasarą – ko derėtų nepamiršti ir kaip tinkamai pasirūpinti, klausiame oftalmologės dr. Donatos Montvilaitės. Jos teigimu, vasarą gali tykoti akių išsausėjimas, alergijos ir ultravioletiniai spinduliai.

Vasara – iškylų ir grilinimo metas, todėl svarbu nepamiršti, kaip laikyti maisto produktus gamtoje teisingai, kad jie nesugestų ir nesugadintų atostogų. Kaip tinkamai rūpintis maisto kokybe, klausiame Maisto ir veterinarijos tarnybos atstovės Dianos Malinovskienės.

Olimpiečių skiltyje – olimpinių žaidynių debiutantė Liveta Jasiūnaitė. Per žingsnį nuo vietos Rio de Žaneiro olimpinių žaidynėse likusi Lietuvos rekordininkė sako, kad šįkart dėl vietos Tokijuje buvo rami.

Socialinių tinklų naujienų apžvalga.

Ved. Richardas Jonaitis.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt
Daugiau