Vartotojų kontrolė. Šaltų sriubų įvarovė ir šiemet vėluojančios ankstyvos daržovės

Atšilus orams vis dažniau vietoj karštos renkamės šaltą sriubą – jų įvairovė daug platesnė nei vien šaltibarščiai: laidoje ragausime turkiškos, ispaniškos sriubos, užsuksime ir į veganišką virtuvę. Aiškinsimės, kaip sriuba gali virsti itin kaloringa ir ar mums išvis reikalinga tokia sriuba.

Ankstyvosios daržovės šiemet vėliau nei įprastai pateko ant stalų – užsitęsus pavasariui, sunkiai dygo ir agurkai, ir pomidorai. Kalbama apie tai, jog ankstyvųjų bulvių ar morkų teks palaukti dar keletą savaičių, tačiau ridikus, svogūnų laiškus ar salotas valgyti buvo galima nuo balandžio mėnesio. Ar esama gudrybių ir priemonių greičiau sulaukti pirmojo derliaus? Laidoje aiškinamės, ar pagrįstai lietuviškos daržovės vertinamos labiau ir kaip jos auginamos.

Ved. Gintaras Mikalauskas.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt
Daugiau