Vartotojų kontrolė. Kas lemia grikių specifinį skonį ir kombučios poveikis sveikatai

Vertingiausių grikių beieškant: kuo skiriasi žali nuo rudų ir kaip jų lukštus panaudoti darže?

Grikiai, ypač per pirmąjį karantiną, buvo vienas populiariausių maisto produktų. Dėl kokių priežasčių visais laikais jie taip garbinami vartotojų? LRT TELEVIZIJOS laida „Vartotojų kontrolė“ pasiaiškins, kaip grikiai apdorojami ir kurie vertingesni – vadinamieji žali ar skrudinti grikiai.

Gerųjų bakterijų bomba tituluojama kombučia ir jos ypatybės: kaip atskirti kokybišką nuo prastos?

Įvairūs fermentuoti gėrimai Lietuvos vartotojams nėra svetimi – nuo senų laikų mėgaujamės tradicinę girą. Tačiau kombučią atradome visai neseniai. Kai kurie pasakys, kad trilitrinis stiklinis su arbatos grybo gėrimu jų namuose stovi jau daug metų, tačiau populiarėjant sveikos mitybos įpročiams kombučia atranda vis daugiau naujų vartotojų.

Ved. Gintaras Mikalauskas.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt
Daugiau