Pasaulio puodai. Skaniausios gėlės paieškos Tailande ir ne tik kūną, bet ir sielą pamaitinantis Italijos turgus

Tailandas, Bankoko apylinkės ir dar viena kerinti vaizdais vieta – Vytaras Radzevičius šį kartą lankėsi lotoso plantacijoje, kur galima pasigrožėti šiais nuostabiais žiedais ir net išsinuomoti valtelę bei paplaukioti. Tačiau į šią vietą laidos vedėjas atvyko visai kitu tikslu – sužinoti, kaip gaminama tikra tailandietiška „Tom Yum“ sriuba, kurios įvairiausios variacijos paplitusios ir populiarios visame pasaulyje. Paragavę sriubos, virtuvės šefės pasiūlė išbandyti dar vieną receptą ir pagamino užkandį „Miang kham“ iš čia pat nuskintų lotoso žiedų.

Po ilgų klajonių Tailande Vytaras Radzevičius nusikėlė į Pietų Italiją, Ventimiglia. Miestui paskyręs pusdienį, jis aplankė pažįstamą daną, kuris su žmona į Italiją emigravo prieš 13 metų. Kartu papusryčiavę, draugai nukeliavo į turgų, kur už vieną ačiū priragavo gausybę šviežių itališkų produktų. „Jeigu jūsų galvoje prisikaupė per daug įspūdžių ir, regis, niekas nebestebina, visada grįžkite į vietinį turgų, kurio turtai ir spalvos grąžins jums pažinimo džiaugsmą“ – pasakoja laidos vedėjas.

Kulinarinių kelionių programa. Ved. Vytaras Radzevičius.