Gamina vaikai. Rudens gėrybių puota – tikra šventė mūsų imunitetui

Kulinarinės LRT televizijos laidos „Gamina vaikai“ vedėjai Giedrius Savickas ir Mantė kviečia į rudens gėrybėmis pasidabinusią virtuvę. Pasak jų, šaltuoju metų laiku rudeninės daržovės ir vaisiai kiekvieno namuose puikuojasi ne veltui – jie padeda kovoti su įvairiais virusais ir ligomis, stiprina mūsų imunitetą.

Netrukus televizijos ekranuose pasirodo ir kovingai nusiteikę kulinarai – Julijus, Mėta bei Luiza. Jų prisistatymus pakeičia visko mačiusių komisijos narių – Augustės, Kamėjos ir Mortos – pamąstymai apie maisto ragavimą.

Tuo metu sode mažieji pagalbininkai renka rudens gėrybes, kurios netrukus papildys gausų „Gamina vaikai“ stalą.

Giedrius ir Mantė pristato jauniesiems šefams skirtą užduotį – šįkart jie turi pagaminti patį sočiausią ir gardžiausią rudens patiekalą. Kulinarai, gamindami savo šedevrus, būtinai turi panaudoti morkas, svogūną ir moliūgą arba moliūgų sėklas. Gaminimo metu studijoje netrūksta įdomiausių vaikų sumanymų ir jiems skirtų nelengvų iššūkių. Pavyzdžiui, nulupti ir supjaustyti stipruolį svogūną šefėms sekasi itin sunkiai, prireikia net Giedriaus pagalbos.

Kai patiekalai galiausiai garuoja ant stalo, paaiškėja, jog abi kulinarės, tarsi susitarusios, yra paruošusios moliūgų sriubas, o trečiasis šefas patiekia keptas cukinijas. Nors moliūgų sriubos iš pirmo žvilgsnio atrodo vienodos, skonis ir jų dekoravimas – visiškai skirtingi. Šie trys sotūs patiekalai – išskirtiniai. Neįprastu jų skoniu atsistebėti negali ir vaikų komisija, ir visko ragavę laidos vedėjai.

Pagaliau laidos „Gamina vaikai“ pabaigoje vedėjai žiūrovams gali pristatyti savo gardųjį rudeninį desertą. Panaudodami obuolius, cinamoną, medų, graikinį jogurtą, sviestą ir riešutus, Mantė ir Giedrius virtuvėje sukuria tikrą kvapų rojų. Pirmiausiai jie tarkuoja obuolį, jį kepina ant keptuvėje įkaitinto sviesto ir gardina cinamonu bei medumi. Tada į stiklines deda jogurtą, gautą obuolių masę ir viską gardina įvairiais riešutais.

Ved. Giedrius Savickas.