Gyventi kaime gera. Kaip gaminti ir brandinti išskirtinį sūrį ir kodėl nereikia skubėti naikinti obelų sodo?

Pabėgęs iš miesto Audrius atrado sūrininko kelią: apie grįžimą negalvoju.
Seniau ant stalo dėdavome tik paprastą varškės sūrį, tačiau šiandien Lietuvoje atsiranda vis daugiau kūrybiškų sūrininkų, gaminančių ne ką prastesnius sūrius nei prancūzai ar italai. Ką reikia žinoti norint gaminti ir brandinti unikalaus skonio sūrius bei kokios pagrindinės sūrininko darbo taisyklės? Atsakymų ieškome Dzūkijos gilumoje įsikūrusioje sūrinėje „Varinis puodas“.

Sodininkas: neskubėkite naikinti senelių palikto obelų sodo.
Ūkininkų Gedimino ir Birutės sode – tikras obuolių ir uogų rojus. Jie papasakos, kodėl verta išsaugoti seną, senelių paliktą obelų sodą, o norintiems veisti naują obelyną, sodininkai patars, kokių taisyklių reikia paisyti. Uogų ūkyje sužinosime apie ypatingas gervuogių savybes ir išvysime Lietuvoje auginamas egzotiškas uogas.

Ved. Laima Karaliūtė.

Karaliūtė Laima
Vedėjas
Burkauskas Domas, Mundrienė Diana
Žurnalistas
Kilijonas Vaidas, Kazlauskas Kostas
Operatorius
Grigaliūnas Stasys, Masalskis Vytautas
Prodiuseris
Jokubauskas Audrius
Dalyvis
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt
Daugiau