Beatos virtuvė. Lietuviškoji cepelininė svajonė, maži sumuštinukai ir kerintis obuolių kremo desertas

„Pageidavimų koncerte“ – trispalviai silkės vienkąsniai. Beata patikina, jog šie sumuštinukai – puikus Vasario 16-osios patiekalas.

„Beatos virtuvėje“ vieši keliautojas, vienas iš „Camino Lituano“ kelio kūrėjų. „Camino Lituano“ – tai šv. Jokūbo kelias per Lietuvą, dar žinomas kaip piligriminis, turistinis ir pažintinis maršrutas. Laidos svečias papasakos piligriminio kelio sukūrimo istoriją, atskleis ir kitas savo ėjimo užsienyje patirtis. Įdomu tai, kad minėtąjį kelią Lietuvoje vienu ypu pavyko įveikti tik narsuoliui iš Pietų Afrikos.

Skaniausių receptų žinovė Beata pristato, kaip ji pati sako, mažytį desertą – keptų obuolių kremą su juodos duonos trupiniais.

Įspūdingas „Giminės receptas“ – kiek neįprasti, tačiau verti išbandyti: orkaitėje keptų ir kiaulės pažande bei jautiena įdaryti cepelinai.

Ved. Beata Nicholson.