Ne tik akyse, bet ir burnoje tirpstantys tortų puošybos skanumynai: ar iš tiesų valgome tai, kas nevalgoma?

„Ne tortas, o tikras meno kūrinys“, – frazė, kurią dažnas vartotojas, pamatęs ir nulipdęs puikų ir saldų gaminį pagalvojo ar pasakė garsiai. Konditerijos pasaulyje apstu gražių tortų, pyragų, keksiukų, o jų spalvos traukia mūsų akį. Ką jau kalbėti apie cukrines gėles, pabarstukus ar figūrėles. Dėl skonio – nesiginčijama, bet kaip dėl palankumo sveikatai? Kokį poveikį žmogaus sveikatai daro šiuolaikinės kepinių puošybos priemonės? Galbūt jas valgydami net nesusimąstome, kad tai gali būti nevalgoma.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt
Daugiau