Beatos virtuvė. Legendinė sveikuolė Ksavera Vaištarienė, koldūnai „senelės skrybėlaitės“, klasikinė prancūziška sriuba ir pusryčių blynai

Rubrikoje „Pageidavimų koncertas“ šįkart žiūrovų norai ir sunaudoti užsilikusius svogūnus, ir sužibėti virtuvėje nenaudojant įmantrių ingredientų... Beata tam turi puikią išeitį – klasikinę prancūzišką svogūnų sriubą, kuri patiks ir tiems, kam svogūnai ne visada prie širdies.

Pokalbyje virtuvėje legendinė sveikuolė Ksavera Vaištarienė pasakoja apie kasdienę mitybą ir pagrindinę savo maisto filosofiją: „Svarbiausia – balansas: 50 procentų iš dangaus ir 50 procentų nuo stalo“.

„Lengvai ir sveikai“ pradėkite rytą – Beata jums siūlo gardžių ir natūraliai saldžių blynų receptą, kuriuose beveik nėra kvietinių miltų. Kartu Beata išmokys ir kaip pasigaminti sveikesnius miltus, tiksiančius bet kokiems blynams.

„Giminės recepto“ rubrikoje chemikė ir maisto blogerė Vilma Jonauskė gamina šeimos mėgstamus koldūnus „senelės skrybėlaites“ ir pasakoja, kaip chemija jai padeda kasdienėje maisto gamyboje.

Ved. Beata Nicholson.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt
Daugiau