Beatos virtuvė. Tarsi iš močiutės virtuvės: burnoje tirpstančios varškės spurgos ir tikri kraujiniai vėdarai

Beatos virtuvės „Pageidavimų koncertas“. Skanėstas iš vaikystės – varškės spurgos. Gardžios, burnoje tirpstančios varškės spurgytės su aguonomis ir obuoliais. Pagrindinis dalykas ruošiant spurgas – neperdėti miltų, kad jaustųsi varškė, bet tuo pačiu ir išlaikytų savo formą.

Gerai žinomas ir mėgiamas Lietuvos režisierius – Algimantas Puipa. Ar dažnai režisierių galima sutikti virtuvėje? Jis greit atsako, kad nėra tas, kuris moka tik kiaušinienę išsikepti ir tikrai nebijo įžengti į virtuvę bei pasigaminti sau kokį skanėstą.

Žalią, termiškai neapdorotą morką valgyti super sveika! Maistinga ir traški morka paskanina daugelį sriubų ar garnyrų, o šiandien Beata gamina rytietiškai – morkos ir salieras su ypatingais prieskoniais.

Šiandien „Giminės recepto“ rubrikoje – kraujiniai vėdarai. Lina Žilevičė pristato dar vaikystėje išmoktą receptą, kaip gardžiai ir šventiškai paruošti lietuvišką, tradicišką patieką – kraujinius vėdarus. 3 litrai kraujo ir beveik 10 metrų žarnų – netrukus viskas pakvips virtuvėje.

Ved. Beata Nicholson.