captcha

Jūsų klausimas priimtas

Kaip pasigaminti sveiką aguonpienį

Nors prekybos centre galima nusipirkti įvairių mišinių tradiciniam Kūčių gėrimui – aguonpieniui – gaminti, didelę dalį juose paprastai sudaro cukrus, sako maisto tinklaraštininkė, kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė. Ji pataria, kaip namuose pasigaminti sveikesnį aguonpienį.
Asociatyvinė Pixabay/Pexels nuotr.
Asociatyvinė Pixabay/Pexels nuotr.

Reikės aguonų, vandens, druskos, tačiau pasaldinti R. Ničajienė siūlo ne cukrumi, kaip įprasta, o rinktis sveikesnes alternatyvas. Pavyzdžiui, klevų sirupą.

Ingredientus, turinčius daug „tuščių“ kalorijų, R. Ničajienė siūlo pakeisti ir kepant kepinius Kalėdoms: įprastus kvietinius miltus – šviesiais speltų miltais, cukrų – medumi. Sviestą galima pakeisti tyru alyvuogių aliejumi, o gaminant kremus naudoti skystus saldiklius: klevų, datulių sirupus.

Kaip gaminti aguonpienį ir kiti patarimai  –įraše.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Įvairenybės

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...