captcha

Jūsų klausimas priimtas

„Sveikata“: pavasaris atneša ir šventes, ir nusilpusį imunitetą

Mažiau kiaušinių stengiasi valgyti tie, kurie turi padidėjusį cholesterolio kiekį kraujyje. Visai atsisakydami jų galime susidurti su kita problema: cholino, medžiagos atsakančios už mūsų atmintį ir dėmesio koncentraciją, trūkumu.
Sveiką gyvenseną propaguojanti Ksavera Vaištarienė.
Sveiką gyvenseną propaguojanti Ksavera Vaištarienė.

Kokių maistinių medžiagų paprastai gauname prie vaišių stalo daugiau per Velykas? Pirmiausia – kodėl valgome tiek kiaušinių? Ši tradicija irgi likusi nuo pagonybės laikų – kiaušinis simbolizuoja naują pradžią, atgimusią gamtą, gyvybę, juk pavasaris po ilgos žiemos – tikras atgimimas. Dažniausiai jų mažiau stengiasi valgyti tie, kurie turi padidėjusį cholesterolio kiekį kraujyje. Visai atsisakydami tokių patiekalų galime susidurti su kita problema: cholino, medžiagos atsakančios už mūsų atmintį ir dėmesio koncentraciją, trūkumu. Cholino yra kiaušiniuose, todėl valgyti juos protingais kiekiais, tikrai nekenksminga. Dietologės komentaras.

Pavasario pradžia – labai apgaulingas laikas. Puolame nusimesti paltus, įsivaizduojame, kad galima užmiršti šalį ant kaklo. Besikeičiantis sezonas sukelia organizmui tam tikrą stresą ir sumažina jo atsparumą infekcijoms – skersvėjuose šaltas vėjo gūsis gali pakenkti, temperatūrų kaita, nusilpęs imunitetas. Sveiką gyvenseną propaguojanti Ksavera Vaištarienė patars, kaip pripratinti save prie orų kaitos ir kaip sustiprėti.

Ved. Rasa Pekarskienė.

„Sveikata“ – šeštadienį,  balandžio 19 d., 11.03 val., kartojama balandžio 24 d. 15.05 val. per LRT RADIJĄ.

 

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Anonsai

 
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...