captcha

Jūsų klausimas priimtas

„Namai namučiai“: ar cepelinai – tradicinis lietuvių patiekalas?

Daugybė mūsų virtuvei priskiriamų patiekalų yra paplitę ir kituose Europos kraštuose. Tai balandėliai, cepelinai, kugelis, vėdarai. O koks tipiškiausias lietuviškas patiekalas? Kurio krašto virtuvės įtaka mūsiškei buvo didžiausia?

Daugybė mūsų virtuvei priskiriamų patiekalų yra paplitę ir kituose Europos kraštuose. Tai balandėliai, cepelinai, kugelis, vėdarai. O koks tipiškiausias lietuviškas patiekalas? Kurio krašto virtuvės įtaka mūsiškei buvo didžiausia?

Ką valgė senovės lietuviai – varguoliai, miestiečiai, ūkininkai, didikai ir valdovai? Kas liko nepakitę iki šių dienų.

Studijoje – Lietuvos kulinarijos paveldo fondo vadovė Birutė Imbrasienė ir Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto prodekanas, Lietuvos archeologijos draugijos narys Rimvydas Laužikas.

Vedėja Alvyda Bajarūnaitė.

„Namai namučiai“ – kovo 10 d., pirmadienį, 15.05 val., kartojama kovo 11d. 00.05 val. per LRT RADIJĄ.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Anonsai

 
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...