captcha

Jūsų klausimas priimtas

„Sveikata“: kaip atkurti organizmo rūgščių ir šarmų pusiausvyrą?

Didesnę mūsų lėkštės porcijos dalį turėtų sudaryti termiškai neapdoroti vaisiai ir daržovės. Jie ir yra šarminantys maisto produktai. Riebus bei daug baltymų turintis maistas organizme suskyla iki rūgščių – jos organizmą rūgština.

Organizmo šarminė / rūgštinė pusiausvyra priklauso nuo to, ką valgome. Didesnę mūsų lėkštės porcijos dalį turėtų sudaryti termiškai neapdoroti vaisiai ir daržovės. Jie ir yra šarminantys maisto produktai. Riebus bei daug baltymų turintis maistas organizme suskyla iki rūgščių – jos organizmą rūgština. Rūgšti terpė puikiai tinka veistis virusams bei bakterijoms, skatina daugelį su senėjimu susijusių ligų. Laidoje apie tai pasakos Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro skyriaus vedėja Rūta Babravičienė.

Tirpsmo vanduo: kokių savybių jis turi ir kaip reikėtų teisingai jo pasigaminti? Paaiškins sveikos gyvensenos propaguotoja Nijolė Degutienė.

Net 75 proc. pacientų niekada nepasisako, kad nelaiko šlapimo. Taip yra dėl to, kad mums gėda kalbėti apie tai. Ši problema yra gydoma – apie pagalbą ligoniams papasakos VUL Santariškių klinikų urologė doc. Aušra Černiauskienė.

Ved. Rasa Pekarskienė.

„Sveikata“ kovo 1 d., šeštadienį, 11.03 val., kartojama kovo 6 d. 15.05 val. per LRT RADIJĄ.

 

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Anonsai

 
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...