captcha

Jūsų klausimas priimtas

„Gimtoji žemė“: ekologiniame ūkyje – grikių perdirbimas ir kaimo turizmas

Šalia Nemunėlio upės prieš du dešimtmečius įsikūrę biržiečiai ūkininkai Asta ir Romualdas Misevičiai augina ekologiškas kultūras, daugiausiai grikius, juos perdirba bei gamina įvairius produktus. Prieš ketvertą metų čia įkurta kaimo turizmo sodyba. Kaip derinami šie verslai?
Grikiai.
Grikiai.

Šalia Nemunėlio upės, kurios kitame krante jau latvių žemės, prieš du dešimtmečius įsikūrę biržiečiai ūkininkai Asta ir Romualdas Misevičiai augina ekologiškas kultūras, daugiausiai grikius, juos perdirba bei gamina įvairius produktus. Prieš ketvertą metų čia įkurta kaimo turizmo sodyba. Kaip derinami šie verslai?

Šiomis dienomis kaime be kitų darbų žiemai ruošiamos uogos. Soduose braškių, vyšnių, serbentų, o miškuose mėlynių ir aviečių šiemet gausu. Kaimo gyventojos sako, kad uogienės jau yra savotiška prabanga, uogos šaldomos ne tik taupymo sumetimais.

Ved. Regina Montvilienė.

„Gimtoji žemė“ – ketvirtadienį, liepos 19 d., 06.03 val. per Lietuvos radiją.

 

 

 

 

 

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Anonsai

 
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...