captcha

Jūsų klausimas priimtas

„Gimtoji žemė“: verslo niša kaime – vilnų karšimas ir verpimas

Eugenijus Majus jau šešiolika metų sodyboje Prienų rajone, Skriaudžiuose, karšia ir verpia vilną. Jo verpalams suteiktas tautinio paveldo sertifikatas. Konkurentų iki šiol naujų neatsiranda, tad karšti, verpti avių bei šunų vilną jam veža iš visos Lietuvos.  

Eugenijus Majus jau šešiolika metų sodyboje Prienų rajone, Skriaudžiuose, karšia ir verpia vilną. Jo verpalams suteiktas tautinio paveldo sertifikatas. Konkurentų iki šiol naujų neatsiranda, tad karšti, verpti avių bei šunų vilną jam veža iš visos Lietuvos.  

Įsikūrusiame viename pirmųjų Kupiškio raj. Antano Dobrovolskio šeimos ūkyje neretai vyksta įvairūs seminarai, mokymai. Daug ką stebina sukaupta didžiulė pažangaus ūkininkavimo patirtis ir kai kurie sprendimai, pavyzdžiui, atsisakymas ekologinės žemdirbystės.  

Ved. Regina Montvilienė.  

„Gimtoji žemė“ – ketvirtadienį, gegužės 16 d., 06.05 val. per LRT RADIJĄ.

 

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Anonsai

 
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...