captcha

Jūsų klausimas priimtas

„Vienkartinė planeta“: kuo augalinis gėrimas skiriasi nuo karvės pieno?

Statistika rodo, kad pastaraisiais metais Vakarų Europoje ir JAV augalinės kilmės gėrimų paklausa labai išaugo. Tačiau informacija apie šių gaminių naudą sveikatai ir poveikį aplinkai – prieštaringa. Vieni kviečia rinktis vadinamąją sveikesnę alternatyvą karvės pienui, o kiti ragina pasidomėti tokių gėrimų gamybos procesu.
Rawpixel/Unsplash nuotr.
Rawpixel/Unsplash nuotr.

„Yra labai įvairių tyrimų, kurie kaip tik giria augalinį pieną, kad jo poveikis mažesnis būtent dėl to, kad neauginami gyvuliai,“ – sako doc. Renata Dagiliūtė iš Vytauto Didžiojo universiteto. „Viskas priklauso kuriuo aspektu vertinsim – ar klimato kaitos, ar vandens sąnaudų“.

Suomijos Helsinkio universiteto ir Švedijos Lundo universiteto mokslininkės pasakos apie didžiausias problemas, kylančias gaminant sojų, migdolų ir ryžių gėrimus. Taip pat sužinosite, kaip pasigaminti migdolų gėrimą namuose bei ką daryti su maisto atliekomis.

Autorė Karolina Panto.

„Vienkartinė planeta" lapkričio 12 d., pirmadienį, 16.30 val. per LRT RADIJĄ.

Laida kartojama antradieniais 4.05 val. ir sekmadieniais 6.30 val. per LRT RADIJĄ.

https://www.facebook.com/vienkartine.planeta/

 

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Anonsai

 
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...
Close