captcha

Jūsų klausimas priimtas

„Radijo popietė“: kokia buvo istorinė Lietuvos virtuvė?

Ar manote, kad cepelinai yra tradicinis lietuviškas patiekalas? Ar žinote, kas yra troškintas kaplūnas? Kiek kartų per dieną senovėje valgė lietuviai? Apie kulinarinį paveldą ir tradicijas kalbamės su istorinės virtuvės puoselėtoju Tomu Rimydžiu.  

Šiandien, kai į Lietuvą atkeliaują pasaulio tautų kulinarinės tradicijos,  atsigręžiame ir į mūsų istorinį kulinarinį paveldą. Virtuvės šefas Tomas Rimydis, pradėjęs domėtis istoriniais patiekalais, nusprendė ir savo restorane vaišinti svečius pagal XIV amžiaus receptą kepta duona ar degintų pastarnokų sriuba iš XVI amžiaus.  Apie restoranų kultūrą Lietuvoje,  apie tai, kaip gimsta nauji receptai ir panaudojami senieji – pokalbis „Radijo popietėje“.

Ved. Eglė Daugėlaitė ir Jolanta Kryževičienė.

„Radijo popietė“ – rugsėjo 14 d., penktadienį, nuo 14.05 iki 15.00 val. per LRT RADIJĄ.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Anonsai

 
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...
Close