captcha

Jūsų klausimas priimtas

„Sveikata“: apie mitybą kaip kultūrinį reiškinį

Kodėl ryte skaitome naujieną apie tai, jog kiaušiniai, miltai, aliejus ar cukrus kenkia sveikatai, o tos pačios dienos vakare sužinome, kad šie produktai yra sveikatos šaltinis? Kodėl tikime, kad sveika mityba – nuobodi, beskonė, apribota griežtų taisyklių? Į šiuos ir kitus klausimus laidoje atsakys maisto technologė, ekologiškų maisto produktų sertifikavimo ekspertė ir iniciatyvos „Sveikatai palankus“ įkūrėja Raminta Bogušienė. 
Maisto technologė<br> ekologiškų maisto produktų sertifikavimo ekspertė ir iniciatyvos „Sveikatai palankus“ įkūrėja Raminta Bogušienė.
Maisto technologė
ekologiškų maisto produktų sertifikavimo ekspertė ir iniciatyvos „Sveikatai palankus“ įkūrėja Raminta Bogušienė.

R. Bogušienė sako, kad mityba yra tokia pat jautri tema, kaip ir politika, o kalbant apie maistą jaučiamas stiprus kartų konfliktas. Jos manymu, jeigu norime išsaugoti sveikatą, šioje srityje reikalingas didelis kultūrinis pokytis.

Pokalbis apie tai, kaip ir kodėl maisto produktus besirenkantys vartotojai yra klaidinami ir ar griežtas mitybos taisyklių laikymasis yra kelias į gerą savijautą.

Ved. Juta Liutkevičiūtė.

„Sveikata“ – trečiadienį, sausio 31 d., 16.05 val. per LRT RADIJĄ.

 

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Anonsai

 
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...