captcha

Jūsų klausimas priimtas

„Gimtoji žemė“: ūkininkas įsitikinęs – be kooperacijos smulkūs ūkiai neišgyvens

Pokalbių ciklas „Sutelkus jėgas išgyventi lengviau“. Jame aptariama kooperacijos svarba žemės ūkyje, atskleidžiama jos nauda smulkiesiems ūkininkams. Aiškinamasi,  kas kliudo žemdirbiams burtis į kooperatyvus. Šįkart pašnekesys su Alytaus r. Punios kaimo ūkininku Albertu Jusu apie jo patirtį dalyvaujant kooperatyvo „Pienas LT“ veikloje, būtinybę kooperuotis smulkių ūkių šeimininkams.
Alytaus r. ūkininkas Albertas Jusas.
Alytaus r. ūkininkas Albertas Jusas.

Mokslininkai teigia, kad transriebalai  maisto produktuose gali sukelti širdies ir kraujagyslių ligas, vėžį, diabetą, nutukimą. Jų kiekis maisto produktuose Europos Sąjungoje nėra bendrai reglamentuotas, tačiau kai kurios valstybės yra priėmusios nacionalinius teisės aktus. Nuo 2019 m. prie šių šalių ketina prisidėti ir Lietuva. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atliktų tyrimų duomenimis, beveik pusėje tirtų maisto produktų transriebalų kiekis buvo didesnis, nei rekomenduoja Pasaulinė sveikatos organizacija. Išsamiau – Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto Maisto rizikos vertinimo skyriaus patarėja Ilona Drulytė.

Ved. Regina Montvilienė.

„Gimtoji žemė“ – pirmadienį, lapkričio 13 d., 06.07 val. per LRT RADIJĄ.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Anonsai

 
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...