captcha

Jūsų klausimas priimtas

„Gimtoji žemė“: lietuviški grūdai – lietuviškai ruginei duonai

Drastiškai mažėjant rugių plotams, iniciatyvos ėmėsi bendrovė „Vilniaus duona“, paskelbusi ilgalaikę iniciatyvą „Lietuvoje užaugina duona“, kuria siekiama ruginius gaminius kepti naudojant miltus, pagamintus tik iš Lietuvoje užaugintų rugių. Prie kepėjų iniciatyvos taip pat prisijungė 10 šalies ūkininkų ir miltų gamintoja „Malsena“. Kokie tokios akcijos tikslai, kokia nauda bus vartotojams? Aiškina „Vilniaus duonos“ komercijos direktorius Gražvydas Jukna, „Malsena plius“ generalinis direktorius Aldas Baltutis ir Varėnos rajono ūkininkas Vytautas Raulonis.   

Rasa ir Valdas Kavaliauskai gerai žinomi už Varėnos rajono ribų dėl ypatingų pačių gaminamų  fermentinių sūrių. Anksčiau juos brandindavo Dargužių kaime esančioje sūrinėje, tačiau situacija pasikeitė. Dabar Kavaliauskai įsikūrę taip pat Varėnos rajone, Norvidiškių kaime. Sodyboje ganosi pusšimtis ožkų, o naujai įrengta sūrinė du kartus didesnė už senąją. Kam reikėjo verslo plėtros?

Ved. Arvydas Urba.

„Gimtoji žemė“ – ketvirtadienį, rugsėjo 21 d., 06.07 val. per LRT RADIJĄ.

 

 

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Anonsai

 
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...
Close